Цю дорогу і рідкісну квітку засіяв ужгородець на Мукачівщині. Разом із сім’єю виробляють із квітів елітну приправу.
Анджеліка Мазюта разом із кумою показують, як правильно обривати тичинки шафрану посівного. Їх жінка називає справжнім скарбом.
Шафран посівний на відміну від свого родича шафрана Гейфеля є їстівним. І цвісти починає в кінці вересня. Квіти залишаються аж до листопада.У цій квітці найцінніше – тичинка. Після того, як жінки їх обірвуть, почнеться процес сушки.
І вже тоді ці вусики шафрану перетворяться на дорогу приправу. Жінка розповідає, нині в Україні багато шахраїв підробляють дорогі прянощі.Шафран це – одна з найелітніших приправ у світі.
Схожі новини
У Національному парку «Синевир» відкрили реабілітаційний центр для порятунку оленів
1 хвилина на прочитання
В Ужгороді організували зустріч із закарпатськими родинами зниклих безвісти та полонених
1 хвилина на прочитання
Відомий історик Володимир В’ятрович представить в Ужгороді свою нову книгу
1 хвилина на прочитання
В Ужгородському районі завершили будівництво будинків для переселенців
1 хвилина на прочитання
Закарпатець отримав 3 роки позбавлення волі за відмову від мобілізації
1 хвилин на прочитання
У Рахові створили Алею слави Героїв з портретів полеглих за Україну воїнів
1 хвилина на прочитання