30 липня 2024 року, виконуючи бойове завдання щодо забезпечення заходів національної безпеки та оборони України, а також відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації, загинув молодший сержант Папіш Іван Іванович (1982 р.н.), мешканець села Свобода.

Про це повідомляє Батівська селищна рада Берегівського району Закарпатської області.

Папіш Іван Іванович народився 26 жовтня 1982 року в селі Свобода. Він навчався в Свободянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. З початком війни добровільно став на захист територіальної цілісності України. У період з 31 березня 2015 року до 12 квітня 2016 року служив у Державній прикордонній службі України, де брав участь в антитерористичних операціях у Луганській області.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ повернувся з-за кордону і був призваний на військову службу в квітні 2022 року. З 11 травня 2022 року по 26 грудня 2022 року він виконував бойові завдання в складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, стримуючи збройну агресію РФ у Луганській, Донецькій (Краматорськ, Часів Яр), Запорізькій та Миколаївській областях. За свої дії отримав почесний нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ «За взірцевість у військовій службі».

З січня 2023 року, перебуваючи на службі у 33-й окремій механізованій бригаді як старший солдат, він був удостоєний звання молодшого сержанта 3 грудня 2023 року та виконував обов’язки командира автомобільного відділення взводу забезпечення батальйону матеріально-технічного забезпечення військової частини. Загинув у Покровському районі Донецької області внаслідок ворожого мінометного обстрілу.