Чоловік 37 років та 31-річна жінка налагодили систему перевезення наркотиків поштою із Закарпаття до Києва, де далі їх розфасовували і збували. Заборонені речовини відправляли у корпусі пилососа.

Двоє спільників організували канал постачання кокаїну з країн Європи до України. Вони отримували наркотики у закладках на території Закарпатської області, жінка їхала на автомобілі за вказаними координатами, діставала із закладок пакети з кокаїном, а потім ховала їх у корпусі пилососу, який возила із собою. Після цього поштою обвинувачена відправляла пилосос із наркотиками до Києва.

У Києві жінка призначала зустрічі клієнтам у ресторанах, куди приносила фасований кокаїн. Продавали товар великими партіями. Правоохоронці провели дві оперативні закупки, зокрема одну з них на 3000 доларів США, придбавши 50 г кокаїну.

У наркозбувачів під час обшуків було вилучено близько 1 кг кокаїну, чорнові записи, електронні ваги, а також два автомобілі. Орієнтовна вартість вилученого «товару» за цінами «чорного» ринку сягає понад 250 тис доларів США.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавленні волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Пресслужба Київської міської прокуратури