Шахраї поширюють фейкові повідомлення про прийняття нового законопроекту та повернення громадянам виплат ПДВ за останні три роки.

У важкі часи, коли людям треба гроші, шахраї множаться, як гриби після дощу.
Покажіть цей текст своїм рідним та близьким, які можуть побачити подібні оголошення і повірити у них!

Що має знати кожен? 
1. Ніколи і нікому не повідомляйте cvv-код.
2. ПДВ ніхто не повертає фізичним особам, ніякого закону про це немає і не підписано.
3. Усі «фонди», «канали», «установи», які не мають синьої пташки (галочки) верифікації – недостовірні.
4. Шахраї малюють красиву цифру у 90 000 гривень, які нібито може отримати кожен громадянин, щоб привернути увагу. Але це брехня!
5. Після того, як користувачі переходять за лінком, їх спрямовує на сайт, де вони вводять свої дані і дані своєї платіжної картки. Відповідно, шахраї отримують доступ до рахунків і крадуть гроші людей. До того ж, люди самі віддають усю потрібну інформацію, думаючи, що заповнюють форму на отримання коштів.
6. Якщо уважно придивитися і проаналізувати, то на зображенні написано: «Підписано новий закон», а у тексті «Постанова 12//756 к» ( неіснуюча). Будь-які розбіжності у назвах/номерах офіційних документів вказує на те, що інформації вірити не варто.
7. Також шахраї для більшої переконливості створюють фейкові сторінки державних органів із подібними назвами. Наприклад, «Міністерство соціальної політики 24» або «Державний фонд допомоги». Тому звертайте увагу на значок верифікації (синя галочка), кількість постів на сторінці та дату створення сторінки.

Де можна дізнатися, чи можете ви отримати допомогу?
Переходьте на сайт Є-підтримка і заповніть заявку. https://aid.edopomoga.gov.ua/

Також відповідна інформація з умовами, хто може отримати допомогу від міжнародних організацій, є на сайті Міністерства соціальної політики https://bit.ly/3QvdEsO

Раніше вже повідомлялося про найпопулярніші шахрайські схеми з посиланнями.

НотаЄнота