Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області та працівники Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби продовжують здійснювати постійний моніторинг обігу харчових продуктів тваринного, рослинного походження та води.

Дослідження здійснюють з метою запобігання масових харчових отруєнь у місцях надання гуманітарної допомоги та місцях, де організовано харчування переселенців, які перебувають на території області.

Протягом минулого тижня досліджено 12 зразків питної води децентралізованого постачання за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками. Відхилення від встановлених нормативів за мікробіологічними показниками не виявлено.

Проведено дослідження 6 зразків готової кулінарної продукції. Позитивних результатів не виявлено.

За цей період було досліджено 30 гігієнічних змивів з поверхонь на бактерії групи кишкової палички та стафілокок. Невідповідність не виявлено.

Фахівці Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби продовжують моніторити якість та безпечність питної води та продуктів харчування в області.

Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.