Частина закарпатців випікають паски самі, інші – купують. В Ужгороді можна знайти варіанти пасок від 30 гривень. В кондитерських та пекарнях від 100 і вище. В українському клубі аграрного бізнесу підрахували індекс цьогорічної паски. В середньому 3-4 паски вагою півкіло за класичним рецептом обійдеться в 318,4 грн, що майже на 40 відсотків дорожче, ніж торік. Найбільше у ціні додало вершкове масло, молоко та яйця, борошно та цукор. Вартість дріжджів залишилася незмінною.Виріс у ціні і великодній кошик. Дещо подешевшав ще один з головних атрибутів свята курячі яйця – з 5,30-6,00 гривень за штуку до майже п’яти. Високий попит напередодні свята триматиме ціни. Проте вже у травні пропозиція яєць на ринку збільшиться, а отже ціни знизяться на чверть. Втім традиційно українці на Великдень не економитимуть. Адже свято одне з найбільших.
Євген Соломін
Іван Шимко