На Закарпатті розпочав роботу дводенний міжнародний економічно – туристичний форум, де в центрі обговорення будуть питання енергетики, логістики, експорту та туризму.

Повномасштабне вторгнення внесло зміни в усі сфери життєдіяльності країни, включаючи логістику, перевезення та інфраструктуру.

Згідно з даними системи єЧерга, за вісім місяців 2022 року кордон перетнули 12 тисяч вантажних автомобілів, у той же період 2023 року – вже 45 тисяч, а цього року – 87 тисяч. Наразі водії чекають у черзі по 6-7 днів для перетину кордону.

“Мультимодальні термінали та контрейлерні перевезення можуть допомогти нашій області стати логістичним хабом на південно-східному європейському транспортному коридорі, відкриваючи нові можливості для залучення інвесторів, бізнесменів і перевізників, які раніше обирали інші прикордонні регіони, уникаючи Закарпаття. Таких можливостей, як у нас, немає в жодній іншій області, і їх потрібно правильно використати. Ми готові співпрацювати з інвесторами в цьому напрямку”, – пише Мирослав Білецький.

Захід відбувся за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні, а регіональній координаторці Програми Есмі Умеровій у Закарпатській області вручили подяку від ОВА.