У владі розглядають можливість збільшення економічного бронювання громадян у зв’язку з мобілізацією. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на форумі Ялтинської європейської стратегії (YES), що на сьогодні понад 900 тисяч людей в Україні мають “бронь”.

Шмигаль анонсував оновлення системи бронювання для бізнесу найближчим часом, акцентуючи увагу на принципі “воюй або працюй”. За його словами, частина населення воює, а інша повинна працювати, забезпечуючи економіку та підтримуючи військових.

“У країні, яка воює не має іншого шляху, ніж коли частина населення воює і платить за нашу майбутню перемогу своїми життями, друга частина населення має безумовно працювати, наповнювати бюджет, виробляти зброю, створювати все для того, щоб підтримати тих, хто сьогодні на передовій“, – зазначив він.

Також прем’єр підкреслив важливість координації між урядом, військовими та бізнесом для підтримання балансу мобілізації, що є критично важливим для виживання та перемоги. Він додав, що можливе подальше збільшення кількості заброньованих осіб у бізнесі, за умови збереження балансу мобілізації.