Просування українських сил у Курській області змушує Москву перегрупувати свої сили, пише видання The Wall Street Journal. У ЗСУ підтверджують виведення частини військ із Запорізької та Херсонської областей.

Росія виводить частину своїх військових з України через операцію ЗСУ в Курській області. Про це 13 серпня повідомила газета The Wall Street Journal, посилаючись на американських чиновників. Це перша ознака того, що дії Києва змушують Москву перегруповувати свої сили.

За інформацією WSJ, США поки що намагаються оцінити значення цього кроку для Росії. Проте джерела не розкривають кількість військ, які РФ планує перекинути.

Представник оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Дмитро Лиховій заявив, що Росія переміщує підрозділи з Херсонської та Запорізької областей до Курської області.

Раніше The Economist повідомив, що частина російських військ була перекинута з Харківського напрямку в Курську область, хоча з ключового Донбаського напряму Росія направила туди менше сил, ніж сподівалася Україна.

Наступ ЗСУ в Курській області розпочався 6 серпня. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 13 серпня заявив, що під контролем української армії знаходяться 74 населені пункти Курської області.

За інформацією агентства AFP, у наступі беруть участь “тисячі” українських військових. Метою операції є розтягнення фронту для російських сил і дестабілізація ситуації в РФ.

DW