З 9 листопада в Україні у багатьох військовозобов’язаних завершується термін раніше наданої відстрочки від мобілізації. Щоб продовжити відстрочку, вони мають звернутися до відповідних установ і виконати встановлені процедури.

У коментарі Новини.LIVE юристка Орися Швець розповідає, що поновити дію відстрочки можна двома способами.

За словами юристки, якщо ТЦК та СП приймав ваш документ про відстрочку через Укрпошту, ви можете знову надіслати його таким же способом. Однак, якщо ТЦК вимагає особистої присутності для продовження відстрочки, необхідно звернутися особисто.

“Документ потрібно готувати завчасно і відповідно після 11 листопада, коли буде указ президента про подовження воєнного стану, слід звернутися до ТЦК і продовжити відстрочку”, — каже Швець.

Слід зазначити, що законодавство не встановлює конкретного способу продовження відстрочки. Однак рекомендується подати повний пакет документів для продовження, а також заяву, яку подавали раніше.

“Є також варіант, подати заяву на продовження відстрочки в ТЦК, зазначати, що підстави не змінилися й у випадку необхідності долучати документи, які підтверджують ваше право на відстрочку”, — додає юристка.