Горор «Конотопська відьма» про помсту російським окупантам з’явиться на стримінгових платформах Netflix та «Київстар ТБ».

Прем’єра запланована на 30 жовтня. Про це повідомили в соцмережах Netflix та на сайті «Київстар ТБ».

У центрі історії — давня конотопська відьма, яка, закохавшись у звичайного юнака, відмовляється від своїх магічних сил. Однак, після того як під час повномасштабної війни російські військові захоплюють місто і жорстоко вбивають її коханого, вона вирішує помститися: повертає свої сили та чинить жахливу, криваву розправу над його вбивцями.

Фільм створений за мотивами реальної історії жінки з Конотопу та образів українського містицизму.

Роль відьми виконала Тетяна Малкова, а Ярослав Войцешек виступив як режисер і сценарист. Генеральним продюсером стрічки стала Ірина Костюк.

Зйомки фільму проходили з листопада по грудень 2023 року. До команди приєдналися військові консультанти, які надали бойову техніку для зйомок, включно з «затрофеєним» БТР, захопленим на Житомирській трасі в перші дні вторгнення. Художниця з костюмів Ірина iSky, учасниця бойових дій, забезпечила знімальний майданчик справжньою формою російських солдатів.

В одній зі сцен також знялися військові: ветеран Назар Грабар, військовослужбовець ЗСУ Олександр Печериця, офіцер батальйону «Свобода» Володимир Ращук і військовий ЗСУ Даніель Салем, для якого «Конотопська відьма» стала дебютом у кіно.

За перші чотири дні прокату фільм зібрав 11 960 941 гривню боксофісу, а наприкінці четвертого тижня прокату його збір перевищив мільйон доларів.