Незважаючи на активну інформаційну кампанію, зросла кількість випадків поширення неправдивої інформації, що має на меті дестабілізувати ситуацію в країні та завадити мобілізації.

Як повідомляє група комунікацій Закарпатського ОТЦК та СП, незважаючи на масштабну інформаційно-просвітницьку кампанію, почастішали випадки поширення спотвореної та неперевіреної інформації, що має на меті підбурювання та дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в країні, нагнітання соціальних настроїв серед населення і, внаслідок цього, зрив мобілізації громадян України до лав Сил оборони.

У ТЦК зазначають, що згідно з законом № 1183-VII “Про внесення змін до Кримінального кодексу України”, компетентні органи можуть порушувати кримінальні справи проти таких осіб для захисту законної діяльності Сил оборони України та забезпечення безпеки громадян, що є пріоритетним завданням усіх складових сектору безпеки та оборони України.

“Спекулятивні дії в інформаційному просторі, які полягають у прямих звинуваченнях начебто не законних дій представників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки будуть перевіряти правоохоронні органи в межах їх повноважень та компетенцій”, – додають в ОТЦК.

Водночас усі порушення з боку самих ТЦК та СП отримують відповідну оцінку та контроль з боку командування Сухопутних військ. Кожен випадок підлягає юридичній оцінці з урахуванням усіх санкцій, передбачених чинним законодавством України.