Верховний Суд України скасував рішення місцевих райдержадміністрацій стосовно мегакурорту “Свидовець”.

Про це повідомляє ГО “Save Пікуй”.

“Верховний Суд захистив мальовничі гірські хребти від мегакурорту Свидовець. 9 жовтня 2024 року ВС у складі Касаційного адміністративного суду, після заслуховування представників Ясінянської селищної ради та Усть-Чорнянської селищної ради, оголосив резолютивну частину рішення. Своїм рішенням ВС скасував рішення 8ААС та залишив в силі рішення суду першої інстанції, яким визнано незаконним та скасовано рішення Рахівської та Тячівської РДА щодо затвердження ДПТ курорту Свидовець”, – написали в ГО “Save Пікуй”.

Там також зазначили, що на судове засідання з’явилися треті особи, які раніше його ігнорували. Вони знову підкреслили, що розвиток рекреації є пріоритетним напрямом для їхніх високогірних громад. На їхню думку, реалізація проєкту курорту Свидовець допоможе зберегти природні ресурси, які їхні предки берегли протягом поколінь.

“Очікуємо на повне рішення суду, яке має містити позицію ВС щодо застосування ст.12 Закону “Про регулювання містобудівної діяльності2. А також має сформулювати важливі висновки ВС щодо процедури громадського обговорення детальних планів території, а також застосування міжнародного законодавства при розробці та затвердженні детальних планів території”, – додали в ГО “Save Пікуй”.