Нещодавно, в межах Тижня екосвідомості в УжНУ та до Всесвітнього дня прибирання, відбулася екотолока в Ботанічному саду УжНУ. Акцію організував Центр інновацій розвитку УжНУ спільно з ГО «Зелений Варош».

Про це повідомляє Карпатський об’єктив.

Близько 50 студентів та працівників різних підрозділів університету долучилися, щоб зробити місто чистішим. За підсумками екотолоки та з ініціативи відділу міжнародних зв’язків, УжНУ взяв участь у змаганнях з прибирання Interreg Cooperation Day 2024, де став однією з двох команд-переможців.

Репортери Interreg Volunteer Youth (IVY) у Спільному секретаріаті Програми Interreg NEXT Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна запропонували УжНУ, як одному з переможців, створити рекламне відео, яке підкреслить їхню відданість екологічній свідомості. Цей досвід є важливим для університету в контексті дотримання політики стійкості та сталого розвитку.

Крім того, представники Програми Interreg NEXT Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна проведуть семінар в УжНУ, щоб сприяти обговоренню, обміну знаннями та розвитку майбутньої співпраці. Учасникам також буде запропоновано заповнити опитування в межах «Громадської консультації щодо майбутнього Interreg після 2027 року». Програма орієнтована на Європу та молодь, активно залучаючи студентів і надаючи їм цінні ідеї та можливості для співпраці.