Автори та видавництва, з метою популяризації своїх видань, дарують їх бібліотекам. Ці книги здебільшого мають краєзнавчий характер. Фонд краєзнавчої літератури є найціннішою частиною кожної публічної бібліотеки, і поповнення його художніми, історичними або природничими виданнями викликає великий інтерес як у місцевих жителів, так і у гостей регіону.

Повідомляє Район.Берегове.

«Берегівська центральна бібілотека щиро приймає від населення та організацій книги та інші документи в подарунок, на цьому ми завжди наголошуємо, що купляти чи платити не маємо змоги, адже ми є неприбутковою організацією. Після отримання подарованих видань перебираємо, книги на які є попит та беремо на облік бібліотеки», – розповідає директорка Берегівської центральної бібліотеки Єва Варга.

З перших днів війни колектив бібліотеки взяв участь у різних заходах для допомоги ВПО. Пізніше вони зрозуміли, що можуть бути корисними, допомагаючи також солдатам на передовій, і вирішили збирати макулатуру для підтримки ЗСУ.

Місцева влада, жителі та підприємства активно долучилися до цієї ініціативи, і на початку було зібрано велику кількість макулатури. Акція триває й досі, і всі небайдужі, включно з підприємствами, можуть здати прочитані або непотрібні видання до Берегівської центральної бібліотеки для підтримки ЗСУ. Після накопичення значної кількості макулатури її здають на переробку, а отримані кошти передають волонтеру для підтримки армії.

Про результати акції бібліотека регулярно звітує на своїй сторінці у фейсбуці. Крім того, перед відправкою всі книги переглядають, щоб виявити ті, які можуть зацікавити читачів.

«Про акції ми оголошуємо на сторінці бібліотеки у Facebook та ЗМІ. Найчастіше нам передають художню літературу.Відстежувати популярність книг зовсім не важко, наші працівники досить добре знають читацькі попити і те, що яка книга чи жанр кому сподобається, стараємося пам’ятати запит кожного та бути в «тренді» і слідкувати за книжковими новинками. У кожній книзі, яка у фонді бібліотек є книжковий формуляр, де фіксується кількість видачі даної книги», – додають у бібліотеці.