Вартість житла в новобудовах Ужгорода значно підвищилася через зростання цін на будматеріали та землю. До початку повномасштабного вторгнення ціна за квадратний метр у місті не перевищувала 700-800 доларів, а тепер середня вартість складає 1100-1200 доларів.

Як повідомив під час пресконференції в Ужгородському прес-клубі представник ЖК «Французький двір» Олег Андріїв, на підвищення цін вплинуло подорожчання будматеріалів та землі.

«Зросла вартість усього, від ціни на землю до будматеріалів. Найбільше подорожчали саме матеріали. На Закарпатті виробляють лише цеглу, решту матеріалів доводиться завозити. Нещодавно знову подорожчав бетон, який виготовляють в Івано-Франківську, а також підняли ціни металургійні комбінати», — зазначив Андріїв.

Важливим фактором зростання цін є нестача робочої сили. Незважаючи на ці труднощі, за словами Олега Андріїва, кількість компаній-забудовників в Ужгороді зростає. Якщо до повномасштабного вторгнення в місті працювало лише 6-7 локальних забудовників, то зараз їх кількість збільшилася до приблизно 25.

Zagorodna