49-річна мешканка Закарпаття, повертаючись сьогодні зі Словаччини, під час проходження контролю на митному посту «Ужгород-автомобільний» припаркувала свій автомобіль у смугу «зелений коридор».

На підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, митники скерували транспортний засіб для проведення ретельної перевірки. І невдовзі виявили у салоні не задекларований товар. Жіночка намагалася перевезти сучасну техніку та алкогольні напої, сукупна вартість яких значно перевищує дозволений законодавством ліміт у 500 євро на одну особу для ввезення товару без декларування та оподаткування.

Серед предметів правопорушення – 15 шт. навушників марки «Marshal»; 6 шт. ноутбуків «Asus» та «Lenovo» китайського виробництва; 101 літрів пива марки «Saris» словацького виробництва.

За попередньою оцінкою в Інтернет мережі, лише одна пара навушників стартує від 100 доларів, а один такий ноутбук – від 1,5 тисяч доларів. Тож, загальна сума виявленого товару перевищує 400 тисяч гривень.

За цим фактом складено одразу два протоколи про порушення митних правил. Не задекларований товар вилучено та поміщено на склад митниці, а його точну вартість встановить спеціаліст-експерт. Решту товарів, вартість та кількість яких не перевищувала неоподатковану норму для громадян, повернуто громадянці.

Закарпатська митниця