В Ужгороді нещодавно відбулися навчання з дегустації та аналізу молодих вин урожаю 2024 року, які планують проводити й в інших районах Закарпаття.
Як говориться у повідомленні Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття у Facebook, навчання провела експертка ФАО, професор Оксана Ткаченко.
Організатори вважають цю ініціативу важливим кроком у розвитку виноробства в регіоні, оскільки:
- молоде вино є фундаментом для майбутнього врожаю;
- дегустація та сенсорний аналіз дозволяють виноробам оцінити потенціал вин, виявити недоліки та вдосконалити технологічні процеси;
- підвищення кваліфікації виноробів сприяє створенню якісного продукту, що відповідає європейським стандартам;
- сучасні знання й методи допомагають покращити смак і аромат вина, підвищуючи його конкурентоспроможність на ринку.
«Для виноробів це нагода здобути знання, що сприятимуть покращенню якості їхньої продукції, а для виноградарів — можливість краще зрозуміти, як їхня праця впливає на кінцевий результат. Це навчання про довіру до своєї справи, про науку, яка стає традицією, і про вина, які є гордістю Срібної Землі», — зазначили організатори.
На заході чотири приватні винороби з Ужгородського району представили свої молоді вина на дегустацію й отримали консультації щодо покращення їхньої якості.
Наступні навчання заплановані:
- 19 грудня — село Бене, дегустаційний зал родини Параски (початок о 10:00);
- 20 грудня — Мукачево, кафе «Промінь», вул. Г. Сковороди (початок о 09:00).
Схожі новини
Категорії
- Без рубрики (3)
- Медіа (20)
- Новини (2 594)
- Розслідування (31)
- Спецпроєкти (35)
Підписатись на новини
* Ви будете отримувати останні новини та оновлення з нашого сайту!