З 1 жовтня “Нова пошта” оновила тарифи на доставку документів, посилок і вантажів. Вартість підвищилась в середньому на 10 гривень в залежності від категорії посилки: мала, середня або велика. Одночасно поштовий оператор скасував деякі збори.

Про це повідомили у пресслужбі “Нової пошти”.

З 1 жовтня “Нова пошта” оновила тарифи на доставку документів, вантажів і посилок. Ціни підвищилися в середньому на десять гривень і варіюватимуться в залежності від категорії посилки — малої, середньої чи великої.

Загалом тарифи на доставлення матимуть такий вигляд:

  • документи — 65 грн (у цю вартість входить фірмовий картонний конверт);
  • за доставлення по місту посилки вагою до 2 кг — 60 грн, до 10 кг — 90 грн, а до 30 кг — 140 грн;
  • доставлення товарів вагою до 2 кг по Україні коштуватиме 80 грн, до 10 кг — 110 грн, а до 30 кг — 160 грн;
  • за доставлення вантажів вагою понад 30 кг між відділеннями по місту доведеться доплатити 50 копійок за кожен додатковий кілограм, а між відділеннями по Україні — по гривні за кілограм.

У “Новій пошті” пояснили, що під час повномасштабної війни в Україні зросли ціни на енергоносії, які складають значну частину собівартості поштових послуг. Зокрема, споживчі ціни підвищилися на 7,5%, а рівень інфляції досяг 8,2%.

При цьому пошта скасувала деякі платежі, зокрема комісію за оголошену вартість при поверненні посилок.

“Оновлюючи тарифи, ми водночас впроваджуємо нові технології та покращуємо надання послуг. Збільшення тарифів дозволить нам продовжити працювати та створювати можливість українцям так само швидко отримувати свої посилки”, — кажуть у компанії.