Рівень споживання зростає, енергетики просять користуватися потужними електроприладами у денні години – з 10:00 до 16:00.

Про це інформує НЕК «Укренерго».

Споживання електроенергії зростає. У п’ятницю, 27 вересня, станом на 9:00 його рівень був на 1,2% вищим, ніж у той же час попереднього дня – 26 вересня.

Увечері напередодні був зафіксований добовий максимум споживання, який відповідав рівню середи, 25 вересня.

Нагадаємо, що українська енергосистема все ще відновлюється після дев’яти масованих атак з боку росії. В енергетичних об’єктах тривають як аварійні, так і планові ремонти. У години пікового споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності, тому просимо користуватися потужними електроприладами у денний час – з 10:00 до 16:00.

Через технологічні причини з 9:00 енергетики запровадили аварійні відключення в частині Сумської та Полтавської областей, але згодом ці обмеження були скасовані.

Україна імпортуватиме протягом доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови електроенергію загальним обсягом 8 567 МВт•год, з максимальною потужністю в окремі години до 1202 МВт.

Внаслідок бойових дій та інших причин сьогодні вранці 501 населений пункт залишився без електропостачання, частково або повністю.

Зокрема, нові знеструмлення зафіксовані у Донецькій, Харківській, Чернігівській та Херсонській областях.

Крім того, через наслідки негоди вранці три населені пункти на Чернігівщині також залишилися без електрики.