Міноборони України розробляє функціонал для автоматизації вручення повісток військовозобов’язаним. Повістки будуть генеруватися в реєстрі “Оберіг” і підписуватися електронним підписом начальника ТЦК, а потім надсилатися адресатам через Укрпошту.

Про це заявив начальник Управління інформаційних технологій Міноборони України Олег Берестовий під час свого включення до подкасту DOU.

Начальнику ТЦК більше не потрібно буде особисто підписувати документи, що має пришвидшити процес створення повісток. Крім того, немає потреби роздруковувати повістки безпосередньо в ТЦК, оскільки їх можна буде надсилати на централізований друк.

За словами начальника Управління інформаційних технологій Міноборони України Олега Берестового, ці заходи зроблять формування повісток більш прозорим, зменшивши людський фактор у створенні документів. Це також забезпечить військових більш актуальною інформацією про військовозобов’язаних.

У людей, які отримали повістки, буде можливість перевірити їхню достовірність через додаток “Резерв+”, додав посадовець.

“А в нас буде інформація, де повістка знаходиться: чи вона була доставлена, чи ні, чи десь загублена, скільки часу на доставку пішло… Перевірити достовірність повістки можна буде у “Резерв+”. У додатку буде функція, що через сканер QR можна буде перевірити, чи дійсно начальник ТЦК підписав цю повістку, чи вона законна”, — додав Олег Берестовий.

Також він стверджує, що повістки через застосунок “Резерв+” в Україні поки не планують впроваджувати.